5 hoppen
Bij het brouwen van Brut Nature gebruiken onze brouwers maar liefst 5
hopsoorten, waarvan 2 tijdens de 'dry hopping'. Dry hopping is een
techniek om extra aroma’s uit hop in bier op te lossen. Hiervoor wordt
de hop toegevoegd tijdens de lagering. Door het gebruik van dry
hopping met Belgische hop komt het fruitige en kruidige karakter extra
naar voor.
5 jaar
Brut Nature is een bier dat evolueert in de fles. Zeer jong bier wordt
gekenmerkt door een boeket van verse hop, met een fruitige noot en
een uitgesproken bitterheid in de smaak. Naarmate het bier ouder
wordt komt het karakter van de wilde gist (Brett) meer naar boven. Brut
Nature kan je minstens tot 5 jaar laten rijpen in de fles.
5 generaties
De komst van de 5e generatie Omer Vander Ghinste verrijkte de brouwerij met nieuwe ideeën en extra creativiteit. In 2020 presenteerden Omer 5 samen met onze meesterbrouwers met veel trots de eerste editie van Brut Nature: een knap staaltje Belgisch vakmanschap. Het resultaat is een droog, bitter bier met een fijne nasmaak.
Aperitief of foodpairing
Door het droge karakter en het lage suikergehalte is Brut Nature een ideaal aperitiefbier. Daarnaast is Brut Nature een zeer dankbaar bier om te gaan pairen met heerlijke gerechten zoals rundscarpaccio, Sint-Jakobsnootjes in een romige saus, lotte of zeeuwse mossels. Het bier zal de smaken van deze gerechten perfect complementeren en tegelijk verfrissen, zonder de delicate smaken van deze gerechten weg te duwen op de achtergrond.
Brut Nature werd slechts in beperkte oplage gebrouwen. Bestellingen worden opgenomen zolang de voorraad strekt. Brut Nature is identiek gebrouwen zoals de editie uit 2020, met dezelfde karaktereigenschappen, smaken, aroma’s en kleur.